نکاتی که والدین کنکوری ها باید بدانند !
آیا میدانستید والدین کنکوری تاثیر قابل ملاحظه ای در روحیه فرزند و حتی میزان موفقیت او دارند؟ شما به عنوان والدین باید بدانید که فرزند شما تحت فشار روانی زیادی است و نباید با کارهایی از جمله تذکر مداوم ، مقایسه او با دیگران و … فشارهای روحی او را بیشتر کنید. در این مطلب به نکاتی اشاره می کنیم که والدین کنکوری ها باید از آن آگاه باشند.
والدین کنکوری
والدین کنکوری نقش بسیار مهمی در حفظ اعتماد به نفس و نزدیک شدن فرزندشان به موفقیت دارند. آن ها باید بدانند که برخی از کارها می تواند باعث از بین رفتن اعتماد به نفس فرزند و برخی دیگر از کارها می تواند سبب افزایش آن شود. قطعا وجود اعتماد به نفس و عدم انتظارات غیر واقع بینانه مهم ترین رمز آرامش فرزند است. در کلاس کنکور آنلاین ذکر شده که شما باید به عنوان والدین کنکوری نکات زیر را بدانید و آن ها را رعایت کنید.
استرس او را کم کنید !
استرس از مهم ترین عوامل تخریب کننده روحیه فرزندتان است. پس تا جایی که می توانید از استرس او بکاهید. توصیه می کنیم زمانی هر چند کوتاه در شبانه روز را به تفریح با فرزند خود بپردازید. زیرا انجام تفریحات سالم می تواند بارهای روانی فرزند کنکوری شما را تخلیه کند. متاسفانه برخی از والدین برای کاهش استرس فرزند خود روش هایی را در پیش می گیرند که نه تنها نتیجه دلخواه را به دنبال ندارد بلکه باعث تشدید آن نیز می شوند.
فرزند خود را درک کنید !
در کلاس آنلاین کنکور به والدین گفته شده است که برخی از دانش آموزان و داوطلبین به دلیل فشارهای روحی و روانی دچار مشکلاتی از جمله پرخاشگری می شوند. شما باید به عنوان والدین کنکوری آن ها را درک کنید و تلاش شما بر این اساس باشد که به رفتارهای نابهنجار فرزندتان پاسخ ندهید. اجازه دهید تا این دوران سپری شود. قطعا روحیه فرزندتان بعد از کنکور بهبود پیدا خواهد کرد.
انگیزه های او را تقویت کنید !
از نظر شما چگونه می توانید انگیزه های فرزندتان را تقویت کنید ؟ هر کدام از والدین روحیه فرزند خود را به خوبی می شناسند و می دانند که او با چه کارها و صحبت هایی پر از انگیزه می شود. اما در تقویت انگیزه و انرژی یک اصل کلی وجود دارد و آن هم توجه به نکات مثبت بیش از نکات منفی است. قطعا فرزند شما در طول شبانه روز ساعات زیادی را به مطالعه اختصاص می دهد. هر چند وقت یک بار تلاش او را تحسین کنید اما در کنار این کار باید به او گوشزد کنید که تمام آینده او با قبولی در کنکور مرتبط نیست و اگر نتوانست موفقیتی را کسب کند نباید نا امید شود. شما می توانید افراد زیادی را به او نشان دهید که چگونه با اتکا به تلاش خود توانستند موفقیتی را کسب کند که هزاران فرد تحصیل کرده نتوانستند از پس آن بربیایند !
انتظارات غیر عادی از او نداشته باشید !
تمام کارشناسان کنکوری در کلاس کنکور مجازی توصیه می کنند در دوران مطالعه برای کنکور و تست زنی به هیچ عنوان از فرزند خود انتظارات غیر عادی نداشته باشید. این امر فشارهای روحی بیشتری به او وارد می کند. به نحوی که ممکن است این تصور برای فرزند شما به وجود بیاید که اگر در کنکور قبول نشد نمی تواند فرزند دلخواه شما باشد. این موضوع به راحتی بین والدین کنکوری و فرزند آن ها فاصله و شکاف ایجاد می کند که اصلا امر خوشایندی نیست.
شما باید این مساله را قبول کنید که هر کسی دارای استعدادهای منحصر به فردی است و نمی توان از همه انتظار داشت که دکتر ، مهندس یا خلبان شوند. زیرا جامعه به سایر مشاغل از جمله حسابدار ، مدیر ، روانشناس و … نیز نیاز دارد. انتظارات غیر واقع بینانه باعث تضعیف روحیه فرزندتان خواهد شد.
استرس خود را به فرزندتان منتقل نکنید !
یکی از اشتباهات متداولی که والدین کنکوری مرتکب می شوند این است که استرس و نگرانی های خود را به فرزند خود منتقل می کنند. آن ها تصور می کنند که اگر در خصوص کنکور صحبت نکنند فرزند آن ها متوجه نگرانی شان نخواهد شد. در صورتی که فرزندتان نگرانی شما را نه از کلام ، بلکه از چشمانتان می خواهند. پس آرام و خونسرد باشید و همه چیز را تلاش فرزند و خواست خدا واگذار کنید.
فرزند خود را تحت فشار قرار ندهید !
به جرات می توان گفت که بخش اعظمی از والدین کنکوری در روز های باقی مانده به کنکور فشار بیشتری به فرزندان خود وارد می کنند و آن ها را مجبور می کنند تا روزی دو ساعت بیشتر درس بخواهند و تست های بیشتری بزنند. واقعیت این است که فشار وارد کردن والدین به فرزندان هیچ کمکی به آن ها نمی کند بلکه اوضاع را وخیم تر می کند. مطمئن باشید که فرزند شما دارای برنامه ریزی مشخصی است و اجازه دهید که روزهای پایانی را هم بر اساس برنامه ریزی خود جلو برود.
فرزند خود را با کسی مقایسه نکنید !
مقایسه کردن فرزند نه تنها در دوران کنکور بلکه در تمام ادوار زندگی تاثیر مخربی بر روی او و روش مطالعه خواهد گذاشت. برخی از والدین کنکوری تصور می کنند که اگر فرزند خود را با دختر خاله ، پسر خاله ، همسایه و حتی جوانی خود مقایسه کنند انگیزه او را افزایش داده و او را به موفقیت نزدیک تر می کنند .در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است و شما باید دست از مقایسه بردارید. هر انسانی منحصر به فرد است و به هیج عنوان نمی تواند شبیه فرد دیگری باشد.
فضایی آرام در خانه ایجاد کنید !
فرزند شما برای اجرای برنامه ریزی درسی خود و موفقیت در کنکور باید دارای تعادل ذهنی باشد. بدین منظور باید محیط خانه را آرام و به دور از هر گونه تنش و استرس نگه دارید . دعوای والدین کنکوری بدترین آسیب ها را به او وارد می کند. زیرا باعث جلوگیری از تمرکز او خواهد شد. از رفت و آمدهای غیر ضروری و مهمانی گرفتن های زیاد در دوران کنکور فرزند خود اجتناب کنید. قطعا یک سال رعایت کردن این موارد می تواند نتیجه ای شیرین را به بار بیاورد و رضایت والدین و فرزند را به همراه داشته باشد.