آموزشی

معرفی رشته های شناور کنکور سراسری 1403

رشته های شناور کنکور، رشته های مشترک در گروه‌های آزمایشی دبیرستان شامل ریاضی، تجربی و انسانی هستند. دانش آموزان دبیرستانی در هر گروهی که درس می خوانند می توانند در کنکور این رشته‌ها را که شامل رشته‌های حسابداری، اقتصاد، روانشناسی، تربیت بدنی و مدیریت هستند را انتخاب کنند. رشته های شناور کنکور سراسری بازار کار خوبی دارند و بسیار مورد نیاز جامعه می باشند.

رشته های شناور کنکور سراسری

بعضی از داوطلبان رشته های ریاضی، تجربی و انسانی که نماندن پشت کنکور برایشان اهمیت دارد و از سوی دیگر از قبول شدن در رشته مورد علاقه خود اطمینان ندارند، می توانند انتخاب رشته خود را از بین رشته های شناور کنکور انجام دهند. همچنین بعضی از دانش آموزان به طور دقیق از علاقه خود به رشته‌ای خاص خبر ندارند که در این مورد نیز می توانند از رشته های مشترک یا شناور انتخاب کنند.

انتخاب و قبول‌شدن در رشته های شناور می تواند از بین داوطلبان تمام گروه‌های آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی یا هنر صورت گیرد؛ زیرا تحصیل در این رشته نیاز به تخصص خاصی در هیچ یک از رشته‌های دبیرستان ندارد. دانش آموزان گروه‌های آزمایشی مختلف می توانند یکی از رشته های مشترک را که با علایق و اهداف شغلی آن‌ها متناسب است را انتخاب کنند. بیشتر این رشته‌ها ظرفیت بالایی داشته و از همه رشته های دبیرستانی دانشجو می گیرند؛ چرا که بسیاری از مشاغل مربوط به رشته‌های شناور مورد نیاز جامعه بوده و بازار کار خوبی دارند.

1.رشته اقتصاد: درس های رشته اقتصاد مختص گروه آزمایشی علوم انسانی است و در مقطع دبیرستان تدریس می شوند؛ ولی داوطلبان سایر گروه‌های آزمایشی می توانند این رشته ها را به عنوان رشته دانشگاهی خود انتخاب کنند و در آن تحصیل نمایند. نیاز اول هر جامعه برای پیشرفت اقتصاد و داشتن کارشناسان و متخصصان خبره در حوزه اقتصاد می باشد.

رشته اقتصاد به عنوان یکی از رشته های شناور کنکور مورد استقبال شرکت کنندگان زیادی قرار گرفته است. این رشته شامل گرایش های اقتصاد نظری، اقتصاد بازرگانی، اقتصاد صنعتی، اقتصاد حمل ‌و نقل، اقتصاد پول و بانکداری و اقتصاد کشاورزی می باشد.

2.رشته تربیت بدنی:

از دیگر رشته های شناور کنکور که زمینه کاری زیاد و طرفداران فراوانی دارد، رشته تربیت بدنی است. داوطلبان تمام رشته ها اجازه انتخاب این رشته را دارند؛ ولی برخی مباحث درسی رشته تربیت بدنی ارتباط بیشتری با رشته زیست شناسی دارد. به همین دلیل امکان موفقیت دانش آموزان گروه تجربی در این رشته بیشتر است؛ رشته تربیت بدنی غیر از مرحله آزمون کتبی کنکور یک مرحله عملی نیز دارد.

3.رشته روانشناسی:

در بین مشاغل رشته علوم انسانی، رشته روانشناسی از محبوبیت بیشتری برخوردار است؛ البته این رشته می تواند توسط دوطلبان رشته های ریاضی و تجربی نیز انتخاب شود. در ایران بازار کار گرایش های رشته های روانشناسی وضعیت خوبی دارد.  به خصوص اگر فارغ التحصیلان این رشته در کنار آموزش‌های دانشگاهی در دوره‌ها و کارگاه های تخصصی و مهارت آموزی نیز شرکت کنند و اصول حرفه ای کار را فرابگیرند به سرعت می توانند به درآمد بالایی برسند.

4.رشته مدیریت:

مدیریت از مهم ترین رشته های شناور کنکور است که دارای گرایش های متعددی نیز می باشد. این رشته در سراسر دنیا طرفداران زیادی دارد و بسته به اینکه داوطلب به دنبال چه اهداف تحصیلی و شغلی از مدیریت است می تواند یکی از گرایش های آن را انتخاب کند.
برای موفقیت در رشته مدیریت فرد باید از توانایی تحصیلی و ذهنی در زمینه ریاضیات، محاسبات، روانشناسی، جامعه‌شناسی، اقتصاد و اطلاعات عموم برخوردار باشد. رشته های مدیریت نیز بازار کار مناسبی دارند و میزان پیشرفت و درآمد افراد شاغل در آن به عوامل مختلفی شامل سطح تحصیلات، مهارت‌های فردی، نوع شغل و میزان تلاش بستگی خواهد داشت.

5.رشته حسابداری:

رشته حسابداری با اعداد و ارقام سر و کار دارد و به طور کلی فرصت شغلی زیادی در کسب و کارهای کوچک و بزرگ و رسیدگی به امور مالی برای این رشته فراهم است.  از این رو بازار کار رشته حسابداری بسیار خوب است و افراد بعد از فارغ التحصیلی می توانند در ادارات و شرکت های خصوصی و دولتی مشغول به کار شوند. هنگام انتخاب رشته حسابداری دقت کنید که دروس آمار و ریاضی از اصلی ترین درس های این رشته هستند و باید داوطلب علاقه و توانایی فراگیری آن ها را داشته باشد.

جمع بندی

برای انتخاب رشته‌های شناور کنکور همانند سایر رشته‌های خاص هر گروه آزمایشی مراجعه به مشاوره تحصیلی می تواند نقش مهمی در موفقیت داوطلب و آینده شغلی او داشته‌باشد. علاوه بر رشته شناور، گروه های آزمایشی شناور نیز وجود دارند که شامل هنر و زبان های خارجی هستند و داوطلبان می توانند در یکی یا هر دوی این رشته ها کنکور بدهند.

4.7/5 - (3 امتیاز)

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا